A normál modelleket követően a Renault Twingo sportmodellje is átesett a frissítésen. A megújult Twingo RS-t már megmutatták nekünk a normál modell nemzetközi menetpróbáján, de hivatalosan most számolt be róla a francia gyár.


A Twingo RS is megkapta az új orrot, amelyet nem az új fényszórók, az új hűtőmaszk, az új lökhárító határoznak meg, hanem a két méretes ködlámpa a leghangsúlyosabb.  Az RS egyéniségét továbbra is a F1-es autók első szárnyára emlékeztető ívelt lökhárítóelem hangsúlyozza. Hátul is egyértelmű a különbség a korábbi és a felújított modell között, hiszen új hátsó lökhárítót kap a modell, de cserélték a hátsó lámpákat és a sárvédő-szélesítéseket is.

Belül formailag nem változott az autó, de kevésbé egyhangú, az ülések, a kormány és középkonzol is színesebb díszítésekkel gazdagodott.

A lényeg azonban változatlan, vagyis továbbra is pörgős benzinmotor kerül a Renault Sport legkisebb modelljébe. Az 1,6-os szívómotor teljesítménye 133 lóerő, maximális nyomatéka 160 Nm. Miközben megőrizték a motor említett adatait, a fogyasztáson sikerült javítani, így szabvány szerinti cikluson 6,5 litert fogyaszt 100 kilométerre vetítve a Twingo RS.

Az új Renault Twingo RS a Genfi Autószalonon mutatkozik be hivatalosan, majd március közepétől lesz rendelhető. Továbbra is elérhető a típus Gordini kivitelben, azaz az ismert kék színben fehér csíkokkal.