Revolte után Survolt

Rövidségével , alacsony építésével a Survoltról egy szteroidokkal kitömött Lotus Elise jutott először eszembe.

Alig ér a hölgy derekéig

Alig ér a hölgy derekéig

Alig ér a hölgy derekéig


A koncepcióautó a Frankfurtban bemutatott Revolte vonalát viszi tovább, sportosabb formában. Hossza 385 centi, szélessége 1,87, magassága 1,2 méter. A tanulmány annyira lapos, hogy a vele együtt forgó hölgynek alig ér a derekáig.

A Citroën semmit nem árult el az autó hajtásláncáról, csak annyit, hogy elektromos. Ezt azonban a villanyautó-boom közepette magunktól is gyanítottuk. A motor mindegy is, az autó úgyis inkább showelem, nézegetni elég.

Még egy DS

A DS a Different Spirit rövidítése

A DS a Different Spirit rövidítése

A DS a Different Spirit rövidítése


Több realitása van a DS Highridernek, a stand másik látványosságának. Ez a normál kínálatot felfelé kikerekítő DS (Different Spirit) vonulat része, amelyből a DS3-nak már magyar ára is van.

A DS Highrider 19 colos kerekeit kétféle motor hajtja, az autó dízel-elektromos hibrid. Az elsőket egy kétliteres HDi hajtja, a hátsókat villanymotor, tehát az autó összkerékhajtású is lehet. A 3008 Hybrid4-ben ugyanez a hajtáslánc 163 illetve 37 lóerős motorokból áll, alighanem ugyanez van a Citroënben is. A következő DS modell év végén, vagy jövő év elején jelenik meg, a DS4 formáját idézheti a koncepcióautó.