Ilyet sem láttunk még! Tanulmányautó egy tuningcégtől. A TechArt Concept One nem más, mint egy felspécizett Porsche Panamera. Arra hivatott, hogy megmutassa, a német tuningcégnél szinte bármi elérhető a Porschékhoz, csak akarni kell. Máskülönben, hogy kerülhetne egy Nissan GT-R hűtőmaszkja egy Porsche orrára.


Ha a vevőnek jó vastag, lehetőleg Louis Vuitton pénztárcája van, elhárulnak az akadályok. Egyébiránt a Concept One olyan, mint bármelyik TechArt-modell, sokkal inkább versenyautó, mint hagyományos közlekedési eszköz.

Új spoilerek juttatnak még több levegőt a motorhoz vagy javítják a jármű stabilitását. A Panamerán nagyjából a tető és az első ajtó az, ami eredeti. A lökhárítók, a sárvédők, a csomagtérajtó, a motorháztető mind egyedi elemek. De a 22 colos, kovácsolt keréktárcsák sem kaphatók csak a TechArtnál.

Ehhez jön még, hogy az eredetileg 500 lóerős, V8-as motor teljesítményét megdobták 150 lóerővel. Jelezve, hogy a gyári 300 km/órás végsebességgel sem kell beérniük a kellően gazdagoknak.


Bár beülni nem tudtunk, de kívülről is megállapítottuk, hogy az utastér igencsak fényűző. Használatra kevésbé alkalmas viszont, kiállítási darabnak elég mutatós a fehér bőrborítás, amelyből szinte mindenhova jutott, még jó, hogy legalább az ülésekre kakaóbarna színt választottak.  

Azért, hogy a hátsó utasok se érezzék magukat hátrányban, ők élvezhetik az utólag beépített multimédia rendszert. 10,2 colos, kihajtható képernyő a tetőben, DVD-lejátszó a hozzá való fejhallgatókkal. Kis lehajtható asztalkák a laptopok számára.