Tavaly ősszel a Frankfurti Autószalonon még tanulmányként, LF-Ch néven állította ki következő új modelljét a Lexus.

Az autó sorozatgyártásba kerül, március elején a Genfi Autószalon láthatjuk milyen is lesz. Ma a Toyota luxusmárkája közre adta az első képet, amely persze nem sokat ér, már az autó formáját illetően, tekintve, hogy a hátsó lámpa van rajta.

Azt azonban így láthatjuk, hogy az új kocsi a CT néven érkezik és hibrid hajtást kap. Ezzel a Lexus nemcsak belép a prémium kompaktok kategóriájába, de egyből hiányt pótól. Hibridet ugyanis a BMW, a Mercedesés az Audi sem kínál a kis modelljeiből.

A BMW Egyes az egyik ellenfél

A BMW Egyes az egyik ellenfél

A BMW Egyes az egyik ellenfél


Bár a hibrid hajtásról a Lexus nem árul el sokat, úgy tudni a Toyota Priusban szerelő rendszert alkalmazzák itt is, de nagyobb teljesítménnyel. Az autó rövidtávon és visszafogott sebesség mellett képes lesz tisztán elektromos hajtással is közlekedni. Ugyanakkor a CT nemcsak hibridként kerül majd a kereskedésekbe elérhető lesz majd hagyományos belsőégésű motorokkal is.

Az LF-Ch 4,3 méter hosszú volt, szélessége 1,79 méter, magassága pedig 1,4 méter. Ehhez  2,6 méteres a tengelytávolság tartozott. Várhatóan a valódi autó is nagyjából ezt a méretet hozza. Öt és háromajtós karosszéria is elképzelhető.

Hamarosan kiderül így lesz-e.