Genfben debütál a Delta Executive, a Lancia új zászlóshajója. Mint a FIAT-csoport számos más modellje, a Delta is megkapja a FIAT Powertrain Technologies új turbómotorját. Az itt 1,8-asnak hívott, igazából 1,75-ös motor 200 lóerős.

A motorhoz hatfokozatú automata váltó társul, amivel 7,4 másodperc alatt gyorsul nulláról százra a kocsi, a végsebessége 230 km/óra. Ugyanakkor az új motor nem mondható iszákosnak, tekintve, hogy vegyes ciklusban 7,8 literes átlagfogyasztást mértek nála.

Prémium kivitelben

Prémium kivitelben

Prémium kivitelben


Elsőre ugyan a motort nem látni, de a Delta Executive mégis felismerhető különleges fényezéséről. Ezek a modellek világosbronz karosszériával és fényes fekete tetővel készülnek, de a felnik is kéttónusú megjelenést kapnak.

Belül bézs színű Frau Pieno Fiore bőrrel borított ülések és egyedi csokoládébarna szegélyezésű fekete műszerfal fogadja a vevőt. Az új változat alapáron kínálja a reaktív felfüggesztést, a parkolóradart, 6 légzsákot, a változtatható csillapítású, elektronikus felfüggesztést; és félautomata parkoló rendszert is.