Ilyen tuningot sem láttunk még, a kiválasztott autót gyengébbé tette a Rinspeed. Az ok a környezetvédelem. A cég vezetője, Frank M. Rinderknecht sem hisz az ún. eco-tuningban, nincs túl sok vevő, aki azért fizetne, hogy kiöljék autójából a vezetési élményt, de egyre többen vannak, akik hisznek az energiafelhasználás ésszerűsítésében, amivel a környezetet is óvhatják.

Ezt a gondolatot valósította meg E2 tanulmányában a svájci alakulat. A Rinspeed az Abarth 500-ast vette kezelésbe. A FIAT sportmodellje ezentúl városban csupán 60 lóerős, miközben 100 kilométerre vetített átlagfogyasztása csupán 4 liter benzin.


Viszont az autópályára kiérve elég egyetlen gombnyomás, és máris 160 tagú ménes cibálja a kis kasztnit. Ilyenkor 7 literes fogyasztással üzemel az E2.

Egyelőre részletes információ nem áll rendelkezésünkre miként is valósította meg, de az elektronikával bizonyosan babráltak. Lehet, hogy egyszerűen a 60 lóerőhöz tartozó fordulatszámnál magasabbat nem engednek a motornak. A Genfi Autószalonon kiderül a turpisság.