Újabb Corolla-variáns tűnik el a piacról, a Verso. Vagyis ez nem teljesen igaz, tekintve, hogy a 7 üléses egyterű megmarad, de a neve szimplán Toyota Verso lesz. Vagyis az Auris bevezetése után immár csak a szedán kapható majd Corolla néven.

Az új modellt – amelyről csak kiszivárgott információkat tudni – a jövő héten mutatják be. Érkezése kissé meglepő, tekintve, hogy a jelenleg kapható változat 2004 óta van a piacon, vagyis öt év után búcsúzik.

Elődjénél nagyobb lesz az új változat, a hossza állítólag hét, a tengelytávolsága két centimétert bővül. Ezzel mértben felzárkózik a konkurencia, az Opel Zafira, a Citroën C4 Picasso és társai mellé. Belül természetesen hét utasnak jut hely, a két hátsó ülés egymástól függetlenül a csomagtartó padlójába hajtogatható.

Most is hasonlóan néz ki

Most is hasonlóan néz ki

Most is hasonlóan néz ki


Oldalról nézve az új kocsi emlékeztet régi önmagára, de lendületet visz a Verso megjelenésébe a küszöbtől felfutó él megjelenése. A modell orr-részén az új Avensisnél alkalmazott jegyek köszönnek vissza, de még izgalmasabb kivitelben.

Várhatóan jó fogyasztási adatokról hallunk majd, tekintve, hogy a karosszéria alaktényezője 0,29-es. A pletykák szerint átlagosan 12 százalékkal alacsonyabb CO2-kibocsátással üzemelnek a Verso motorjai, amelyek ennek ellenére nagyobb teljesítményre képesek.

Ötféle motorral indul a Verso gyártása. Az 1,6-os benzines 132, az 1,8-as 147 lóerős, de három dízel közül is lehet válogatni. A 2,0 literes 126, illetve a 2,2-es 150 és 177 lóerős változatai szerepelnek majd az árlistán. Később a Verso elérhető lesz hibrid hajtáslánccal is.

Az új Toyota Versót március 2-án Genfben mutatják meg a sajtónak, értékesítése nyáron indul.