A TTS és a dízelvariáns tavalyi bemutatása után, idén tovább bővíti a TT kínálatát az Audi. Új csúcsmodellt kap a sportkocsi, a korábbi pletykákat igazolva elkészült a TT RS.

Nem sajnálta a pénzt a kocsi fejlesztésére a német vállalat, tekintve, hogy egy teljesen új öthengeres turbómotor kerül a gép orrába. A 2,5 literes blokk teljesítményéről egyelőre annyit árultak el, hogy messze 300 lóerő felett van.


A részleteket csak a jövő héten a Genfi Autószalonon tudhatjuk meg, szerintünk 350 lesz.

Az azonban bizonyos, hogy a TT RS kevesebb, mint öt másodperc alatt képes álló helyzetből százra gyorsítani, végsebességét pedig csak az elektronika korlátozza 250 km/órára. Ahogy minden RS modellt, úgy a TT-t is állandó összkerékhajtással szerelik, emellett nagyteljesítményű fékkel és feszes hangolású futóművel vértezik fel.


Nemcsak gyors, de mutatós is az új TT-változat. Elsősorban a fix (a többi TT-n szükség esetén bújik elő) hátsó spoilerről azonosítható be az RS, de az egyedi felnik és lökhárítók, az ezüstszínű tükörházak is árulkodóak.

Mint megtudtuk az új modell is Magyarországon készül, a Győrben összeállított motort itt építik majd be a vasúton érkező karosszériába.