Úgy tűnik a legtöbb szupergazdagnak gyereke született, miután a gyártók a négyajtós modellek felé nyitnak. A Porsche Panamera, az Aston Martin Rapide, a Lamborghini Estoque  mellé a Koenigsegg is ilyet tervez.

A Quant névre keresztelt modell a jövő héten megnyíló Genfi Autószalonon debütál, a svéd gyár egyetlen képet már közölt róla. Erről annyi rögtön megállapítható, hogy egy igen futurisztikus autóról van szó.

Új a multimédia rendszer is

Új a multimédia rendszer is

Új a multimédia rendszer is


Az eddig kiszivárgott hírek szerint, a Koenigsegg jelenlegi sportkocsijához hasonlóan a szedán szénszálas vázra épül, de a karosszéria is a merev, de könnyű anyagból készül. Ez alapozza meg a célt, amely a 350 km/órás sebesség elérése. A limuzin szériaváltozatába 700 lóerős V8-as blokk kerül, de a most bemutatásra kerülő autóban még a CCXR  több mint ,1000 lovas etanollal is üzemelő motorja szerepel majd.

Így akarja a gyártó bemutatni egy további újdonságát, a CCX modellekhez rendelhető duplakuplungos váltót. Az új erőátviteli elem 30 milliszekundum alatt kapcsol és a kormány mögötti fülekkel is vezérelhető.

A Quant másik újdonsága lesz egy új, érintőképernyős multimédia-rendszer. Ezen keresztül lehet módosítani a bluetooth-kapcsolat, az iPod beállításait, de azt is látni lehet, hogy motor épp milyen teljesítménnyel üzemel.