A kiszivárgott képek tanulsága szerint elkészült a MINI Cooper JCW ellenfele. Az Alfa Romeo MiTo GTA-t a Genfi Autószalonon leplezik le. A kocsi különösen sportos kialakítással érkezik, 1,75 literes turbómotort kap, de közvetlen üzemanyag-befecskendezést, szívó- és kipufogóoldali változó szelepvezérlést is bevet az olasz gyártó.

A négyhengeres blokk 240 lóerős, amivel a kategória legjobbja lehet, tekintve, hogy a MINI is csak 211 lóerőt tud. Azonban nemcsak a teljesítménye teszi különlegessé a GTA-t, hanem a tömege is. Hiszen nevéhez illően – a Gran Turismo Alleggerito kifejezésből, a harmadik szó könnyűt jelent – a normál változatnál könnyebb karosszériát kap.


Szénszálas műanyagból gyártják a kocsi tetejét, a hátsó és küszöbspoilert, a visszapillantó tükrök borításait. A fékek, a futómű és váz www.pornegyes elemeit viszont acél helyett alumíniumból készítették el. Külsőleg látványos első lökhárítójáról, hatalmas hátsó diffúzoráról és 19 colos grafitszínű felnijeiről azonosítható. A látványos elemekkel díszített sportmodell 20 milliméterrel alacsonyabbra kerül, mint normál társai, így kanyarban sokat javul az autó stabilitása.

Várhatóan a GTA hat másodperc alatt képes lesz elérni a 100-as tempót, végsebessége 240 km/óra lehet. Ebben komoly szerepe van az önzáró differenciálműnek is, amely szintén része a csomagnak.