Visszatér a versenyzéshez az Alpina – jelentette be a német gyártó korábban. Az új versenyautó bemutatását a hamarosan következő Genfi Autószalonra időzítették, de nem kell márciusig várnunk, itt vannak a részletek.

A Nemzetközi Automobil Szövetség GT3-as kategóriájának megfelelő autó a BMW Hatos alapján készülő Alpina B6 személyautóból készül Motorja 4,4 literes, kompresszoros V8-as, maximális teljesítménye 530 lóerő. A lassú kanyarokban viszont a bődületes 725 newtonméteres maximális nyomaték teszi versenyképessé a kocsit.

3,9 másodperc alatt gyorsul százra

3,9 másodperc alatt gyorsul százra


Hatfokozatú szekvenciális sebességváltó jár a versenyautóhoz, amivel egy ügyes pilóta 3,9 másodperc alatt elérheti a százas tempót. A Norschleifén 285 km/órát értek el a B6 GT3-mal.

Jelenleg azon dolgozik az Alpina, hogy megtalálja a gyári csapat versenyzőit, de az autó privát csapatok számára is elérhető lesz. Vélhetően nem akárkik vezetik majd az Alpina autóit, hiszen legutóbb (20 éve) Niki Lauda és Jacky Ickx vezényletével három bajnoki címet szereztek a Túraautó Európa-bajnokságban.