Sok-sok újdonsággal érkezik a Genfi Autószalonra a MINI. Az új alapmodellek és az üzemanyagtakarékos változat mellett ott tartják a Detroitban leleplezett új Cabrio európai premierjét is.

Utóbbi nemcsak a normál 1,6-os motorokkal lesz elérhető, de azonnal rendelhető hozzá a John Cooper Works (JCW) csomag. A Cooper S-re épülő nyitott modellekben a turbófeltöltős motor az általunk is tesztelt JCW-hez hasonlóan nem 175, hanem 211 lóerős. Az átalakított motor maximális nyomatéka 260 Nm, de padlógáznál rövid ideig 280-at is tud.

Nagyobb féktárcsák lassítják

Nagyobb féktárcsák lassítják


Pontos adatokat még nem közölt a gyár, de szerintünk 6,8 másodperc alatt gyorsul majd százra az autó, végsebessége pedig 235 km/óra lesz

A JCW csomagban átalakított turbó, új dugattyúk, sportkipufogó, nagyobb fékek, módosított motorvezérlés szerepelnek de az önzáró differenciálmű sem hiányzik. Ezen túlmenőn az autó megjelenését is sportosabbra szabják. Egyedi lökhárítók, karbon díszek és felnik teszik különlegessé a JCW Cabriót, amihez egyedi keménytető is rendelhető, megkönnyítve a téli használatot. Belül sportkormány és versenyautós ülések fokozzák a hangulatot.