Egyébként
Jelen cikkhez ugyan nem kapcsolódik, de az élmény megfelelő továbbítása érdekében közlöm, hogy az előbb Jean Alesivel találkoztam a WC-ben. Mik vannak!

Giga Fiat 500
Az Év Autója 2008 cím büszke tulajdonosa a szalon minden területéről látható, óriási bemutatóteremmel lepte meg a látogatókat. A háznyi méretű Fiat 500-as belseje is megőrizte az eredeti modell vonásait.

Fáradjanak be!

Fáradjanak be!


Gigantikus üléseket, kormányt és váltót csodálhatunk meg a kasztniban mászkálva. Kis sorban állás után egy targonca segítségével a magasba emelkedünk, majd 10 másodperc múlva kisétálunk. Ennyi, de azért kedves tőlük.

Lökd meg a kecskét a Skodánál
Május elsejei hangulatot idézi az a játék, amelyet a Skodánál találtunk. Egy egyszerű kar elhúzásával saját erőnket lóerőre konvertálja egy számoló. Így könnyen kiderül, hogy az új Skoda Superb teljesítményétől mi nagyon messze vagyunk.

Toyota I Real
Sajnos kipróbálni nem lehetett, de jó mókának tűnt a Toyota kézi távirányítású helyváltoztatási eszköze. Aki fellelkesedne a videón látottakon, és előbb-utóbb szeretne átülni bicikliről egy I Real-re, az kezdhet gyűjteni, mert egymillió alatt nem nagyon lesz elérhető.

Videó a játékokról:

Számos standon találni autós szimulátorokat. Ezek kezelése többnyire olyan messze van a valóságtól, mint Genf Budapesttől, de azért remek elfoglaltság, ha ráér az ember. A teljesség igénye nélkül, íme, néhány megoldás.

Rali a Fordnál

Abu Dabi

Abu Dabi


A Ford Mikko Hirvonen WRC-jét alakította beülős szimulátorrá, ami kétség kívül az egyik leglátványosabb megoldás. Szerencsére a játékprogram nem rekedt meg a Test Drive (Commodore 64) színvonalán, és azért nem minden nap ülhetünk be egy igazinak tűnő versenyautóba.

Nissan GT-R – Gran Turismo 5
Egy remek marketingakciónak köszönhetően a Nissannak is sikerült egy színvonalas szimulátort csatasorba állítania. Náluk Playstation 3-plattformon próbálhatjuk ki a Gran Turismo 5 nevű játékot, szigorúan Nissan GT-R-ekkel. A játékban, csakúgy mint a valóságban, nehéz a derékszögű kanyarokban padlógázzal elfordítani a vasat. Ezt sokan némi “Scheisse!” felkiáltással kommentálják, ennek ellenére nekem tetszik.
    
Volvo safety drive

Biztonság Volvo módra

Biztonság Volvo módra


A tökéletes biztonságra törekvő Volvo mi mást, mint a tökéletes biztonságot prezentálja szimulátoraival. Többek közt az automatikus fékező és a sávelhagyásra figyelmeztető rendszert próbálhatjuk ki, kizárólag bekötött övekkel.

Peugeot Hybrid HDi
A légkonditól az indexig minden, a vezető számára hasznos műszer megtalálható a Peugeot szimulátorában. A szerkezet azt hivatott prezentálni, hogyan tölti vissza fékezéskor az áramot a hibrid hajtásrendszer. A tökéletesen kidolgozott kisváros utcáin haladva sajnos hamar ránk tör az unalom. Nem is maradtam tovább 3 percnél a bejutással együtt.
 
Opel OPC
Az Opel szimulátorának különlegessége az volt, hogy a székkel együtt forgott az egész masina. Mivel azonban a program maga egy kevéssé élvezetes szlalomozásból állt, így ez sem jött be annyira.