Már írtunk róla, hogy az autókülönlegességekkel foglalkozó svájci Rinspeed egy újabb nagy dobással készül a Genfi Autószalonra, mostanra a részletek is kiderültek a sQuba fantázianevű búvárkabrióról.

Nem tudjuk, hogy A kém, aki szeretett engem című Bond-epizód Lotus Espiritje adta-e az ötletet, vagy esetleg valakinek a valós igényét próbálták kielégíteni a tervezők, mindenesetre elkészült a világ első igazi tengeralattjáró-autója.

A Bond-féle előd 1977-ből

A Bond-féle előd 1977-ből

A Bond-féle előd 1977-ből


A kabrió 3,8 méter hosszú. 1,9 méter széles sQuba a Lotus Elise-re emlékeztet, a teljesítménye azonban a brit rokon közelébe sem ér. A sQuba elektromotorja 73 lóerőt présel ki magából, a végsebessége pedig 120 km/óra. A 920 kg-os tömeg miatt az autó lítium-ion akkumulátorai a szokásosnál tovább bírják.

Persze a svájci csodabogárnak nem is a sebesség vagy épp a lóerők száma a fő fegyvere, hanem az, amelyet semmilyen más autó nem tud: a vízen, és a felszín alatt is képes haladni. A sQubát két hátsó propeller hajtja, a felszínen 6, a víz alatt 3 km/óra sebességgel, merülési mélysége legfeljebb 10 méter.

Bár első pillanatra meghökkentőnek tűnhet, hogy épp egy nyitott autó merül a víz alá, de igazából nagyon is jó megoldás ez – a zárt autó tetőszerkezetének nagyon erősnek kellene lennie, hogy kibírja a nyomást, ami jelentősen növelné a tömeget. Az utasok részére beépített lélegeztetőkészülékek állnak rendelkezésre.

A sQubából csak ez az egyetlen darab készült, így az áráról nem is érdemes beszélni, tulajdonképpen nincs is.

Így úszik a sQuba