Várhatóan a Genfi Autószalonon egy izgalmas tanulmányautót állít majd ki a Peugeot. Egy eddig titokban tartott terepmodell előfutárát láthatjuk majd. A sorozatgyártású változatról a cég hazai terepén, a Párizsi Autószalonon hull majd le a lepel ősszel, 2009-ben pedig indulhat az értékesítés. 

3008 néven kerül majd forgalomba az új járgány, ami el is árulja, hogy a 4007-es alá pozicionálják. Olyan autókkal kell majd felvennie a versenyt, mint a Volkswagen Tiguan vagy a Nissan Qashqai. Sőt házon belülről is kap ellenfelet, miután a Citroën is elkészíti a testvérmodelljét.

A hétszemélyes buszos lehet

A hétszemélyes buszos lehet

A hétszemélyes buszos lehet


Az új szabadidő-autó a 308-as padlólemezét és műszaki elemeit felhasználva készül majd. Így a belépőmodell az 1,6-os turbós benzinmotort kapja elsőkerék-hajtással. Persze számos változat készül, így dízelmotorokkal is szerelik majd, lesznek összkerékhajtásúak is. Később jön a hibrid változat is. Elsődleges feladata azonban nem a terepakadályok legyőzése lesz, inkább a személyautós vezethetőség a cél.

Nemcsak öt-, de hétüléses utastérrel is készülhet a 3008. A harmadik sor ülései a padlóba hajtogathatóak lesznek, így ha nincs rájuk szükség, nagyobb lehet a csomagtartó. A szimpla lemezek helyett teljes üvegtető is rendelhető lesz.