Hamarosan még többek érdeklődését keltheti fel az amúgy is kiemelkedően népszerű Fiat 500-as. A retrohangulatú olasz járgány ugyanis hamarosan nyitható tetővel is kapható lesz. Ezúttal persze nem az eredeti autónál alkalmazott megoldásra kell gondolni, hanem egy valódi kabrióra.

Március elején a Genfi Autószalon leplezik majd le az aprócska kabriót, amely a mai trenddel ellentétben nem fém, hanem vászontetőt kap. Nem próbáltak hátra két szükségülést beszerelni, az utastérben két személynek jut hely.

Több variáció jön

Több variáció jön

Több variáció jön


Ám nem ez lesz az egyetlen újdonság a svájci autókiállításon. Bemutatkozik az újjáélesztett Abarth márkanévvel ellátott 500-as is. Ebbe az autóba 1,4-es turbómotor kerül. A hírek szerint kétféle változat lesz, a gyengébb 135, míg az 500 S Abarth 150 lóerős motort rejt majd. E mellé sportos futómű és egyedi megjelenés is társul. A 2008-as Év Autója ezzel kevesebb mint 9 másodperc alatt gyorsul 100-ra, míg végsebessége 210 km/óra körül alakul.

Mindkét autó értékesítését megkezdik még 2008-ban. Az 500-asok sora ezzel azonban nem ér még véget, jön majd a “Giardiniera” névre keresztelt kombi, ami aztán alapot ad majd egy szabadidő-variánsnak is. Pár év múlva pedig jöhet az Abarth 595 SS, amelyben már 1,6-os turbómotor lapul majd.