2008. március 4-én, a Genfi Autószalonon mutatja be a Honda az új Accord és Accord Tourer modelleket. Az immár nyolcadik generációs Accord a 2002-ben bemutatkozott sorozatot búcsúztatja.

Az autó nem jelent drasztikus újdonságot elődjéhez képest, ebben biztosak lehetünk, hiszen formáját a tavaly ősszel leleplezett Accord Tourer tanulmánytól örökli. Kissé talán elegánsabb lesz, de továbbra is a sportos stílust követi. Az élvezetes menetdinamikához minőségi anyagokból összeállított utasteret ígér a gyártó. A Honda az aktív és a passzív biztonság terén is kiemelkedőt szeretne nyújtani.  

Minden motor Euro5-ös lesz

Minden motor Euro5-ös lesz

Minden motor Euro5-ös lesz


A technikai részletek még nem nyilvánosak, de az új Accord-sorozat motorpalettájának minden tagja megfelel majd az Euro-5 emissziós normának. A két benzinmotor lökettérfogata 2,0 és 2,4 liter lesz, míg a dízelmotor 2,2 literes lesz, ahogy most is. Ám az új változatokban a teljesítmény nőni, míg a fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás szintje csökkenni fog.

Nem is kell sokat várni majd az új autóra, a nyár elején megkezdődik a nyolcadik generációs Accord-modellek értékesítése.

Videón az új Accord: