Romantikus Kia kabrió 1

Romantikus Kia kabrió

A Kia úgy gondolja, a Cee’d elég sikeres lesz ahhoz, hogy elbírjon egy újabb változatot is. Igaz, egyelőre csak tanulmány formájában. Az ex_ceed névre hallgató kabriótanulmányt ezúttal nem Kovács Miklós, hanem a Volkswagentől a Kiához szegődő főtervező, Peter Schreyer rajzolta saját kezűleg. Az alapokat a háromajtós Cee’d adta, amelynek előreláthatólag decemberben indul a sorozatgyártása.

Schreyer szándékosan vászontetővel álmodta meg a Cee’det, szerinte a mostani fémtetős kabriótrend nem elég romantikus. Számunkra azért kicsit kérdéses, hogy a romantika vagy az ésszerűség-e az, ami alapján autót kellene választani. A Kia új főtervezője mindenesetre bizakodó, szerinte a vászontető újra divatba jön majd.

Annyi bizonyos, hogy a 19 colos felnin támaszkodó kabrió minden oldalról gyönyörű, nem véletlenül hívta esztétikai csúcspontnak Kin Jong-Hwan, a Kia Motors alelnöke.

A kabrió Cee’d tényleges megvalósulásról egyelőre még nincs bizonyosság, nem úgy mint a kombi, vagy a háromajtós kivitelről. Előbbiből idén augusztusban, utóbbiból december környékén helyezik forgalomba az elsőket otthon.