Egy kerékkel kevesebb 1

Egy kerékkel kevesebb

A Carver One névre keresztelt jármű 185 km/órás csúcssebességre képes, amit egy aprócska, mindössze 659 köbcentiméteres négyhengeres turbófeltöltővel lélegeztetett motor tesz lehetővé. 68 lóerős teljesítményével 8,2 másodperc alatt gyorsítja fel a közel 650 kilogrammos karosszériát 100-as tempóra, de a jármű 6 literes fogyasztása sem mondható túl kedvezőnek.

Ami miatt mégis sokaknak tetszhet, az a különleges, motorszerű vezetési élmény. Kanyarban a két, egymás mögötti üléssel felszerelt kabin akár 45 fokos szögben is bedönthető, mialatt a hátsó, hajtott kerekek megtartják eredeti helyzetüket. A döntögetést akkor sem kell abbahagyni, ha elered az eső, hiszen a zárt kocsiszekrényben a vezető védve van a környezeti viszontagságoktól.

Előre egyetlen 17 colos, míg hátra két darab 15 col méretű keréktárcsát szereltek fel a gyárban, és mind a három keréken tárcsafékek gondoskodnak a biztonságos megállásról. Utasterébe számos extrát is rendelhetnek, akik egy hasonló játékszerre vágynak, így navigáció, bluetooth, extra műszerek, bőrborítás is található a feláras listán.

A Carver One egyik nagy hátránya azonban az ára. Európában 30 000 eurós áron (7,5 millió forint) kínálják a kétüléses vasat, ami alaposan megrostálja a vásárlóközönséget.