A technológia adott, már csak az a kérdés, hogyan tálaljuk – a jelek szerint ez a kérdés foglalkoztatta a leginkább a Hyundait, amikor megalkotta a ’45’ névre keresztelt tanulmányautót.

Retró villanyautó Koreából 1

Fent a régi, lent az új

A név arra utal, hogy pontosan 45 éve született meg a modern Hyundai: a márka ekkor, 1974-ben mutatta be első tanulmányautóját, a Pony Coupé Conceptet. Ennek az alapvető formavilága jelenik meg most modern értelmezésben.

A részletek persze XXI. századiak, a külső tükröt helyettesítő, forgózsámolyra szerelt, folyamatosan tisztított lencse mögül dolgozó kamerarendszerrel, projektoros kijelzőrendszerrel, teljesen sík padlólemezzel.

Retró villanyautó Koreából 2

Bár nem mondták ki, a skandináv építészeti hagyományok is tetten érhetők a dizájnban. Természetes anyagokból építkező, szellős belső tér, kanapészerű ülések, átlátszó ajtózsebek teremtenek otthonos hangulatot – mármint azok számára, akiknek bejött a hetvenes évek lakberendezési irányzata.

Az autó formai koncepció, ezért a Hyundai nem is bonyolódott bele műszaki részletekbe: elmondásuk szerint azonban a 45 iránya meghatározhatja a jövő elektromos Hyundaiainak arculatát.

Retró villanyautó Koreából 3

B-oszlop nincs, akár 180 fokban hátra forgatható első ülés van