A technológia adott, már csak az a kérdés, hogyan tálaljuk – a jelek szerint ez a kérdés foglalkoztatta a leginkább a Hyundait, amikor megalkotta a ’45’ névre keresztelt tanulmányautót.

Retró villanyautó Koreából 1
Retró villanyautó Koreából 2

Retró villanyautó Koreából

Retró villanyautó Koreából

Retró villanyautó Koreából 15
Retró villanyautó Koreából 16
Retró villanyautó Koreából 17
Retró villanyautó Koreából 18
Retró villanyautó Koreából 19
Retró villanyautó Koreából 20
Retró villanyautó Koreából 21
Retró villanyautó Koreából 22
Retró villanyautó Koreából 23
Retró villanyautó Koreából 24
Retró villanyautó Koreából 25
Retró villanyautó Koreából 26
Fotó megosztása:

A név arra utal, hogy pontosan 45 éve született meg a modern Hyundai: a márka ekkor, 1974-ben mutatta be első tanulmányautóját, a Pony Coupé Conceptet. Ennek az alapvető formavilága jelenik meg most modern értelmezésben.

A részletek persze XXI. századiak, a külső tükröt helyettesítő, forgózsámolyra szerelt, folyamatosan tisztított lencse mögül dolgozó kamerarendszerrel, projektoros kijelzőrendszerrel, teljesen sík padlólemezzel.

Retró villanyautó Koreából 27

Bár nem mondták ki, a skandináv építészeti hagyományok is tetten érhetők a dizájnban. Természetes anyagokból építkező, szellős belső tér, kanapészerű ülések, átlátszó ajtózsebek teremtenek otthonos hangulatot – mármint azok számára, akiknek bejött a hetvenes évek lakberendezési irányzata.

Az autó formai koncepció, ezért a Hyundai nem is bonyolódott bele műszaki részletekbe: elmondásuk szerint azonban a 45 iránya meghatározhatja a jövő elektromos Hyundaiainak arculatát.

Retró villanyautó Koreából 28

B-oszlop nincs, akár 180 fokban hátra forgatható első ülés van