A jellegtelen első generáció és a divatos második kiadás után a Hyundai i10 harmadik szériája akár kékvérű nemesnek is füllenthetné magát, legalábbis az első rajz tanúsága szerint.

A szigorú hatszög helyett lekerekített körvonalakkal operáló, hatalmas hűtőmaszk, a sarkaiban elhelyezett nappali fényekkel és a tőle alig elváló alsó légbeömlővel egy prémium sportautónak is becsületére válna. A dinamikus összhatást a lökhárító sarkaiban kialakított, háromszög alakú légbeömlő nyílások erősítik. Nem valószínű, hogy az autónak szüksége volna hatékony fékhűtésre, inkább az aerodinamika optimalizálását szolgálhatja ez a légcsatorna – na meg a dögös megjelenést.

A háromszög tematikája végigvonul az autón, amelynek lágy idomait a négy lámpatestnél egy-egy határozott metszés vadítja meg. A C oszlop X alakot mintáz.

A Hyundai nem tesz fel mindent egy lapra: a látványos dizájn mellett kiemelkedően gazdag tartalmat ígér. Lesz okostelefon-integráció, wireless telefontöltés, gyalogosfelismerés, a sofőr éberségét felügyelő rendszer és sávban tartó funkció, de akár adaptív távfény is kérhető a szeptemberi Frankfurti Autószalonon debütáló aprósághoz.