Sokoldalú mobil tárgyalótér vagy tágas kisbusz: az Opel Vivaro újonnan bemutatott verziói személyautós felszereltséget – többek között tempomatot, sebességhatárolót, bőrkormányt és ködfényszórót – kínálnak maximális 8+1 üléskapacitással.

Vivaro Tourer

A VIP tárgyalóbuszként pozicionált Tourer második üléssorában három különálló, kartámaszos ülés található. Ezek sínen tologathatók, akárcsak a harmadik, hagyományos üléspad. A második sori szélső fotelek könnyen előrehajthatók, segítve a beszállást leghátra (aminek persze főleg akkor van értelme, ha megrendeljük az opciós baloldali tolóajtót), de a lényeg, hogy mindhárom ülés 180 fokkal elforgatható, így hátul hatan ülhetnek egymással szemben.

Ennél is kényelmesebb, ha a második sorba csak két ülést kérünk – ezek ilyenkor 360 fokban forgathatók –, középre pedig felhajtható asztallapú munkapultot. Két USB- és egy 220 voltos csatlakozó segíti itt a munkát.

Opel Vivaro: változatok kilenc utasra 2

A Vivaro Tourer belterében nem találunk csupasz fémet, a tetővilágításról LED-ek gondoskodnak, külön manuális klímaberendezés dolgozik hátul, az ablakok sötétítettek.

Elöl az utasoldalon dupla ülőpad vagy hat irányban állítható, deréktámaszos, oldallégzsákos szimpla ülés kérhető. Az automata klíma alapáras, a tolatást radar és opciós kamera segíti, a ködlámpák statikus kanyarfényként szolgálnak, és LED-es nappali fény is van. Infotainment-rendszerből négyfélét is kínál az Opel, akár online forgalominformációkkal és hangvezérléssel.

Opel Vivaro: változatok kilenc utasra 3

Kívülről fényes fekete kilincsek és tükörház, 17 colos alufelnik azonosítják a Tourert, de Irmscher optikai csomag is kérhető. Az üléskárpit felárért bőr.

Vivaro Combi+

Jóval egyszerűbb, de nem kevésbé praktikus az Opel Vivaro Combi+, amely hat irányban állítható, derék- és kartámaszos vezetőülést, hátul kartámaszos, szerszámok nélkül kiszerelhető üléseket kínál, a raktér bővítéséhez a harmadik üléssor 180 fokban előredönthető. Az ablakok motorosak, az oldalfalak kárpitozottak, a padlószőnyeg opciós, ahogy a bal oldalsó tolóajtó is.

A megjelenést opciós sportcsomag dobja fel, versenysávozással és 17 colos, színkódolt alufelnikkel.

Opel Vivaro: változatok kilenc utasra 5

Hamarosan jön egyébként egy harmadik személyszállító Vivaro-variáns is, de erről nem árult el részleteket az Opel.