Nem is igazán lepődtem meg, amikor a Brabus oldalán utánanézve megtudtam, hogy ez a hatalmas képtelenség első alkalommal a Moszkvai Autószalonon mutatkozott be a nagyközönségnek. Hát bizony, az erősen túltolt luxus, a teljesen értelmetlen, de nagyon látványos vagyonfitogtatás elsősorban az orosz és a közel-keleti piacon életképes.

A hosszított-magasított Sprinter még a Brabus, a Daimler-csoport autóinak tuningolására szakosodott német cég többi über-járműve közül is kitűnik. Lehet, hogy egy Maybach elegánsabb, egy G-osztály macsóbb, egy Smart viccesebb a Brabus beavatkozásai után, de EKKORA nincs más, aki a legnagyobb luxusmercit keresi, csak a Brabus Business Lounge nevű modellben találja meg (tényleg ez a neve, egy autó, amely egy guruló hall):

És a részletesebb gyári videó az autóról, pardon, buszról:

Sajnos az autót őrző sötét öltönyös úr csak nagyon kevés részletet tudott/akart elárulni erről a furcsaságról, még arra is gondosan ügyelt, hogy arca sose kerüljön kameránk elé. Amit megtudtunk: bár az alapgép végsebességét a Mercedes 90 km/h-ban korlátozza, a Brabus-tuning után 120 km/h-ra emelték az elérhető csúcsot. És persze az ár: ez a kívül-belül értő kezek által alaposan megdolgozott behemót nem kevesebb mint 520 ezer euróba kerül. 160 millió: ebből kijönne négy gazdagon extrázott S-Merci is.
Mondjuk egy feszített víztükrű fedélzeti medence valahogy azért hiányzik ebből az ízléses tárgyalóbuszból még, nem?