Bár az Opel tanulmányautója ránézésre igen messze van bármi olyantól, ami jó eséllyel gyártásba kerülhet, mégis mind a külseje, mind belseje igen vonzóra, modernre sikerült. Sőt, még a mellé állított hölgyet is sikeresen öltöztették fel úgy, hogy hangulatban passzoljon az autóhoz. 
A Monza kölcsönözte a nevet a jövő Opeljeit előrejelző tanulmánynak

A Monza kölcsönözte a nevet a jövő Opeljeit előrejelző tanulmánynak

Kívülről sem akármi a Monza Concept, mégis az B-oszlop nélküli, szellős, világos utastere az, ami roppant látványos lett. Műszerfalát, sőt, az autó egész utasterét különféle vetített ábrák, információk teszik érdekessé. Hagyományos kijelzőt kár is lenne benne keresni, az autó belsejének szinte összes felülete átváltozhat monitorrá, amelyre a 18 fénydiódás projektor vetíti a képet, legyen az hangulatvilágítás, vagy éppen valós tartalommal bíró, értékes információ.
a videó a hirdetés után indul
A Monza Concept moduláris felépítése sokféle motorvariáns befogadására képes, a kiállított kocsiban például az Amperában is megtalálható hajtás továbbfejlesztett változata található, amelyet a háromhengeres 1,0 SIDI Turbo egészít ki, amelyet a még környezetkímélőbb üzem érdekében CNG – sűrített földgáz – üzemre állítottak át.