A Dacia formatervezőinek jó érzékét dicséri, hogy a Duster egyszerű, őszinte formavilága még most, három év elteltével sem hat elavultnak. 

Éppen ezért elég volt minimális mértékben hozzányúlni az autóhoz, és csak részleteiben frissíteni megjelenését. Elöl átrajzolták és két krómozott sávval díszítették a hűtőmaszkot. Megújult a légbeömlő, mostantól nagylyukú rácson át kap levegőt a hűtő. A fényszórók osztott kialakításúak, ami a pajzzsal harmonizálva szélesebb megjelenést kölcsönöz az autónak. A nappali fény új, a ködlámpa ellenben nem változott, mint ahogy a lökhárító alsó fele is érintetlen maradt. 
Szintén felfrissítették a tetősínek kialakítását, lecserélték a keréktárcsákat: mostantól akár 16 colos, sötétített felnivel, valamint terepgumikkal is rendelhető a Duster. 
A hátsó lámpatestek sem a régiek, a far az orrhoz igazodva született újjá. Krómozott kipufogóvég, megnövelt méretű márkajelzés és stilizált fenéklemez-védő dobja fel a továbbra is egyféle benzinmotorral (1,6 liter, 105 LE) és kétféle dízellel (1.5 dCi, 90 és 110 LE) kínált, első- és összkerékhajtású kivitelben kapható autót. 
A megújult Duster árképzéséről és piaci bevezetéséről még nem tudunk részleteket, de aligha kell drágulásra számítanunk.
Szerző: