Három híján 590 literes csomagtartó – bár ez önmagában nem hangzik rosszul, a Volkswagen-csoporton belüli rokonok, a VW Golf Variant és a Škoda Octavia kombi egyaránt tágasabb üreget kínálnak tulajdonosaiknak 

Minden rosszban van persze valami jó: jelen esetben a kisebb csomagtér az ára annak a sportosan megrajzolt sziluettnek, amely kétségtelenül vonzóbb, mint a cseh és német fivérek unalmasan praktikus farkialakítása. Ez még csak különösebb erőfeszítésébe sem került a tervezőknek, hiszen az ötajtós vonalait nyújtották meg kissé hátrafelé, átméretezett lámpákkal és tetősínnel gazdagítva az összképet 
A tavaly bemutatott ötajtós, majd az idén tavasszal piacra lépett SC háromajtós után szeptemberben teljes lesz a Leon karosszéria-kínálata. 
A motorválaszték nem változik ezekhez képest: 86-180 lóerős benzines turbómotorok, 90-184 lóerős dízelek alkotják majd a formás kombi kínálatát. 
Az információk szerint várhatóan lesz majd összkerékhajtású változat, egy nagyobb teljesítményű Cupra ST kombi megjelenése azonban még kérdéses.