Az egy hónapja kiszivárgott képek után megjött a hivatalos bejelentés a Suzuki Swift megújításáról. Igaz nem az Európát autóval ellátó esztergomi gyártól, hanem a brit importőrtől.


A 2014-es Swift új első lökhárítót, hűtőmaszkot kap, illetve a jobban felszerelt modellek esetében a ködlámpák körül LED-es nappali menetfény jelenik meg. További újdonság, hogy a harmadik féklámpa LED-es kivitelűre változik, illetve egyes modelleknél a visszapillantó tükrök házába költöznek az oldalsó irányjelzők.

Ezen túlmenően új dísztárcsák, felnik jelzik a fiatalabb modelleket, míg az utastér frissítése kapcsán csupán üléshuzatokról számol be a brit közlemény.

Továbbra is háromféle motorral készül a Swift, az egyszerűbb modellekbe 1,2-es benzines (94 LE) és 1,3-as dízel (75 LE) kerül, míg a Swift Sportba 1,6-os benzinmotort (136 LE) szerelnek. A dízel modell a módosított váltónak köszönhetően a korábbinál is takarékosabb, a szabvány szerinti cikluson 4,2 liter helyett 3,9 liter üzemanyaggal beéri.


További újdonság, hogy immár Európában is elérhető a Swift Sport ötajtós karosszériával, legalábbis Nagy-Britanniában. Kerestük az esztergomi gyárat az ügyben, hogy ez azt jelenti-e, ezt a modellt is elkezdték gyártani hazánkban, vagy a britek Japánból hajózzák be, ahol szintén jobbkormányos autók közlekednek, de egyelőre nem kaptunk választ.

Mint ahogy arra sem, hogy nálunk lehet-e esély a brit piacon bemutatott a szabadidő-autónak öltöztetett Swift megjelenésére. Az egyedi lökhárítókkal, sárvédő-szélesítésekkel csinosított, 25 mm-rel megemelt modell csak 1,2-es motorral készül. A viszkokuplungos összkerékhajtás 65 kilogrammal növeli az autó tömegét.  A normál modellhez képest így 0,4 literrel többet, 5,4 liter fogyaszt átlagosan.

Várhatóan szeptemberben a Frankfurti Autószalonon áll a nagyközönség elé a megújult Suzuki Swift, illetve azzal párhuzamosan a kereskedésekben is feltűnhet. Ha a magyar piacra vonatkozó információk megjelennek, akkor természetesen azokat is megosztjuk majd.