2007 tavaszán mutatta be a Renault a második generációs Twingót, amely idén szeptemberben megújul. Testvérlapunk, az Autoweek.nl leplezetlen kémfotókat közöl az autóról. Míg az eredetileg 1992-ben bemutatott első Twingo kategóriája meghatározó autója volt ötletességével, egyedi formájával, addig az új modell sokkal szürkébb jelenség.

Ez azonban most megváltozik. A Renault formatervezői a Twizzy elektromos robogó/autó orr-részén látott részleteket emelték át a Twingóra. A zongoralakk borítású szárnymotívum és a két kerek kiegészítő fényszóró alapvetően új arcot ad a kisautónak, de a fő fényszóró és a lökhárító is egészen más. Látszólag változik a csomagtérajtó, a hátsó lökhárító, a hátsó lámpa is, illetve itt a hátsó részen is bevezetnek új lámpákat.

A motorkínálat alapvetően nem változik, benzines oldalon marad az 1,2-es szívó (75 LE) és 1,2-es turbó (101 LE), míg dízelből az 1,5-ös (75 és 86 LE) marad a kínálatban. Ami várhatóan eltűnik az az 1,2-es szívó 58 lóerős változata. Továbbra is készül majd sportváltozat is, az RS-be ezután is 133 lóerős 1,6-os benzinmotort szerelnek.

A Frankfurti Autószalonon történő leleplezést követően még nem indul az autó forgalmazása, az 2012 elején várható.