Az Audi allroad quattrót sokan másolták, hiszen a Škodának, a Citroënnek és a Fordnak is volt spoilerekkel szabadidő-autóvá varázsolt hagyományos modellje. Most a Peugeot is elkészítette sajátját, az alapot az 508 kombi változata adta.


Ez egyedi spoilerekkel és mutatós LED-es lámpákkal szerelt autó azonban nemcsak látványra terepes, de az átlagnál jobban boldogul a rosszabb talajon, köszönhetően 4×4-es hajtásrendszerének. Ez azonban szintén nem hagyományos elvű, hanem a hibrid-hajtásból áll elő.  

Amíg ugyanis a Peugeot 508 RXH néven futó modell első kerekeit 2,0 literes dízelmotor pörgeti, addig a hátsókhoz egy villanymotor tartozik. Előbbi 163, utóbbi 37 lóerős csúcsteljesítményre képes, azaz 200 lóerőt nyújtanak együtt. Ennél is figyelemreméltóbb a hibrid rendszer nyomatéka, amely 450 Nm. Ehhez képest az átlagfogyasztása csekély, csupán 4,2 liter, igaz elmarad a koncepció korában ígért 4 liter alatti értéktől.

A modell fullhibrid, azaz az elektromos motor nemcsak kiegészíti belsőégésű társát, de önállóan is képes mozgatni az autót. Vagyis az 508 RXH villanyautóként is használható rövidtávon, amihez Ni-MH akkumulátorok biztosítanak energiát.

Az autó világpremierje ősszel a Frankfurti Autószalonon lesz, a forgalmazása pedig 2012 elején indul.