Egyelőre ugyan nem hivatalosan, de megjelentek az első valódi képek a Škoda Superb Combiról. Eddig csak egy sejtelmes, az autó körvonalait megmutató fotót láthattunk. Az új képek viszont felfedik a részleteket is. Ezekből látszik, hogy a kombi ha lehet még elegánsabb, mint a szedán.


Méretét tekintve ugyanakkora a kombi is, azaz 4838 milliméter hosszú és 2761 mm a tengelytávolság is. Viszont, ahogy várható a csomagtartóban a puttonyos változat a nyerő. Míg a szedán 565 litert mutat, addig a kombié 68-cal több, azaz 633 literes.

Persze nemcsak méretében jó, de praktikus is, számos elem, fülek, kis akasztók, háló segít rögzíteni a tárgyakat. Ugyanakkor a padló alatt további rekeszt találunk, de ha ez sem elég, akkor az ülések ledöntésével még több hely nyerhető.

Amellett, hogy a belső követi a normál Super kialakítását, méretes napfénytető és gombnyomásra nyiló-záródó csomagtérajtó is rendelhető.

Bődületes csomagtartó az új Škodában 3


A jelenlegi információk szerint, amikor 2010 elején piacra kerül az autó három benzines és három dízelmotor lesz a Superb Combiban. Az alapmodell a 125 lóerős, 1,4-es TSI, amelyet 160 lovas 1,8 TSI és 260 lóerős, 3,6-os V6-os egészít ki benzines oldalon. Dízelből 1,6-os és 2,0 literes hengerűrtartalmúak lesznek 104, 140 és 170 lóerővel. Alapesetben a V6-ost kivéve manuális váltó kerül az autókba, felárért duplakuplungos automata és összkerékhajtás is rendelhető.