Kibővül az új Volkswagen Polo kínálata, a minap nálunk járt ötajtós mellett háromajtós karosszériával is elérhető lesz a modell. Az új változatot a hamarosan kezdődő Frankfurti Autószalonon leplezik le.

Ahogy az lenni szokott nincs különbség a két változat méretében, a háromajtós követi az ötajtóst, azaz a hossza 3970 milliméter, szélessége 1682 mm és magassága 1485 mm. A csomagtartó is ugyanúgy 280 literes, amely a hátsó ülések lehajtásával 952 literre bővíthető. Persze a háromajtós a nagyobb ajtókkal és az átformázott C oszloppal sokkal sportosabb benyomást kelt.


Megegyezik a motorpaletta is a két változatban, így három benzines és három dízelmotor közül válogathatnak a vevők. Az 1,2-es benzines 60 és 70 lóerővel az 1,4-es 85 lóerővel készül. Míg az egykettes csak manuális váltóval, a legerősebb motor duplakuplungos automatával is elérhető. A dízelpalettán csak az új 1,6-os motort találjuk, amely 75, 90 és 105 lóerővel is elérhető. A középső variáns DSG-vel is kapható lesz.

Hamarosan azonban tovább bővül a kínálat, érkezik az 1,2-es turbós benzinmotor s egy ugyanilyen dízelből is. Utóbbi adja majd a háromajtós BlueMotion kivitelét. Ez azért különösen érdekes, mert az ötajtósban a BlueMotion 1,6-os 90 lóerős motorral készül. A háromajtósba kerülő 1,2-es TDI ugyan csak 75 lovas, de 0,3 literrel kevesebbet is fogyaszt mint nagyobb testvére, s így beéri 3,3 liter gázolajjal száz kilométerenként.

3,3 literes fogyasztás az új VW Polóval 3


Bár részleteket egyelőre nem tudni, biztosra vehető a karosszéria aerodinamikai optimalizálása, a módosított sebességváltó és az automatikus motorleállító rendszer alkalmazása. Az új Polo BlueMotion értékesítése csak 2010-ben kezdődik, de már idén felvesznek rá megrendelést.