Bár a Ferrari 599 GTB így is a gyártó minden tekintetben legerősebb utcai autója, a német Novitec műhelynek ez nem volt elég, egy kicsit még alakítgattak rajta. A tuning eredményét hol máshol, mint a Frankfurti Autószalonon mutatják be.

A Novitec Rossónál a karosszéria átalakításával növelték a leszorítőerőt és a hűtést. Mélyebbre nyúlik az első spoiler, megnövelték az oldalsó légbeömlőket és hátsó szárnyat és új diffúzort is kapott az 599 GTB. Elöl 20, míg hátul 21 colos felnik vannak az autón, amiken
275/30 R20 és 355/25 R21 Pirelli gumik biztosítják a tökéletes tapadást.

Itt-ott átkalapálták

Itt-ott átkalapálták

Itt-ott átkalapálták


A  motor teljesítményéhez 25 lóerőt adtak, így az most már 645 lóerős, a végsebesség pedig 5 km/órával nőtt. A tuningműhelynél 2008-ban még egy, komolyabb teljesítménynövelő átalakítást terveznek, ez most csak az első lépés volt.  

Az autó hasmagassága gombnyomásra változtatható, ezzel a mélygarázsokban vagy az emelkedőknél lehet kímélni a nem épp olcsó járgányt. A felfüggesztéseket az Automotive KW által gyártott alumínium darabokkra, míg a fékeket 405 mm-es Brembo gyártmányokra cserélték a Novitecnél. A hátsó lámpák sötétített búra alatt LED-del világítanak.