A Honda a Frankfurti Autószalonon két téma köré építi standját, bemutatóit, a két kulcsszó a sport és a környezet lesz.

A sportos oldalt elsősorban egy hibridhajtású kis sportautó-tanulmánnyal fogják kidomborítani, de természetesen ott lesz az, amit talán nem is kellene odavinni, a 2007-es Forma-1-es autó, de a Civic Type R-t sem hagyják otthon.

Sportos hibrid is jön

Sportos hibrid is jön

Sportos hibrid is jön


A környezet téma főszereplője – az itt is bevethető dzsungelfestésű F1-es mellett – természetesen az FCX, a Honda üzemanyagcellás autója, amelyet 2008-tól Japánban és Amerikában forgalmaznak majd.

Minket azonban leginkább az Accord új Tourer tanulmánya érdekel a japánok frankfurti újdonságai közül. Az Accord lassan kifut, az amerikai piacon már be is mutatták a 2008-as verziót, az európai variánst egyelőre egy kombi-tanulmánnyal vezetik fel.

Az előzetes hírek szerint az új Tourer-tanulmány előrevetíti az európai Accord formavilágát, sőt, a kevés hivatalos infó között azt is elejtették, hogy szélesebb, laposabb autóra számíthatunk.

Ilyen az amerikai Accord

Ilyen az amerikai Accord

Ilyen az amerikai Accord


Ez nagyjából egybeesik az amerikai Accord fejlődési irányával, az is jelentősen megnőtt. Nagyobb tengelytáv, hosszabb, szélesebb test, alacsonyabb súlypont. Közepesből nagy autó lesz és a konzervetív vonalakon is lazítanak egy kicsit. A megújuló forma mellé természetesen környezetkímélő, alacsony károsanyag-kibocsájtású motorválasztékot ígér a Honda.

A többit majd Frankfurtból jelentjük.