A Maserati a Frankfurti Autószalonra a Quattroporte új, sportverziójával készül. Az amúgy sem épp tömegautó-minőséget képviselő modellből egy még exkluzívabb verziót készített az olasz gyártó.

A változás rögtön a külsőn látszik, a Sport GT S elöl 10, hátul 25 mm-rel mélyebben ül, a hagyományos fekete fényezésű hűtőrács mellett a két ikerkipufogó és az ablakkeretek is fekete színben pompáznak. A képen látható autón még a kilincsek is feketék, de azok alapállapotban az autó fényezéséhez igazodnak. A sötét krómozású 20 colos, hétküllős felnik is elég hatásosak. Agresszív külső, az biztos.


Persze nemcsak optikai tuningról van szó, a sportossághoz más is hozzájárul. A felfüggesztések jóval keményebbre vannak hangolva, merevebb rugókkal és keményebb lengéscsillapítóval. Az igazi különlegesség azonban a fékrendszer. A Brembóval közösen fejlesztett fékek most először kerülnek utcai autókba. Az eddigi egyszerű öntvény helyett kettős, alumínium-acél öntvényt alkalmaznak, amely sokkal kevésbé melegszik túl, és így a fékerővesztés is kisebb.

Az elöl 245/35-ös és a hátul 295/30-as gumik is a hagymányostól eltérő, sportos keverékből készülnek. A motor és a váltó nem változott, maradt a 400 lóerős V8-as és a hatsebességes automata.