Alig két hónapja, hogy a nemzetközi menetpróbán kipróbáltuk a Peugeot új kis kombiját, de máris két újabb változat készül a 207 SW-ből. Nem meglepetés az Outdoor változat bemutatkozása, hiszen a Genfi Autószalonon az év elején már láttuk a tanulmányváltozatát.
 
Az Outdoor egyébként nem más, mint egy 207 SW megemelt karosszériával és masszív, fekete műanyag védőelemekkel. Két benzines és két dízelmotorral rendelhető majd az autó, az előbbiek a BMW-vel közösen fejlesztett 1,4-es (95 Le) és 1,6-osok (120 Le), míg az öngyulladós palettán a PSA 1,6-os HDi-je szerepel kétféle teljesítménnyel (90 és 110 Le).
 

Emelt hasmagassággal megy terpre az SW

Emelt hasmagassággal megy terpre az SW

Emelt hasmagassággal megy terpre az SW


Ezzel egy időben mutatják be a 207 SW RC-t, a kis kombi sportos változatát. Az autót 175 lóerős 1,6-os turbómotor hajtja. Ezzel 7,6 másodperc alatt gyorsul százra, a száguldásnak 220 km/óránál van vége. A motorhoz ötfokozatú mechanikus váltó kapcsolódik.

Persze a teljesítményhez feszesebb futóműhangolás és sportosabb külső is tartozik. A “GT” lökhárítók mellett a tetőre szerelt szárnyacska és a látványos dupla kipufogó jelzi, hogy mi lakozik a motorban. Az RC ezenkívül sötétített hátsó és hátsó oldalsó ablakokat kap, de szériában jár a panorámatető is, míg a kerékjáratókban 17 colos alufelniket találunk.