2008-ban az Opel egy különleges csapatot indít a nürburgringi 24 órás versenyre, a csapat tagjai ugyanis amatőrök lesznek. 18 500 jelentkező közül, több forduló után immár 20-an várják, hogy bekerüljenek a legjobb nyolc közé, akik vezethetik a versenyautót. A pilótajelölteket Manuel Reuter fogja felkészíteni, aki 2005-ben kategóriarekordot állított fel a Nürburgringen az Opel Astra OPC-vel (Opel Performance Center).

A kiesőknek lehet jó megoldás, hogy az Opel új modellje az Astra OPC Nurburgring Edition. Motorikusan ugyanazt tudja az autó, mint a többi Astra OPC, azaz a 2,0 literes turbómotor itt is 240 lóerős. A kissorozatú változat 6,4másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, míg a végsebessége 244 km/óra.

Egyedi külsővel

Egyedi külsővel

Egyedi külsővel


Elsősorban új sportfutóművének és a különleges felni-gumi kombinációnak köszönhető, hogy a szériamodelleknél sportosabban vezethető az Astra. Tiszta fehérben kerül piacra a Nürburgring Editon, amelyen jól mutat a kockás díszítés és a karbonhatású visszapillantó-tükör és B-oszlop. Belül bőrborítás és szénszálas díszítőelemek teszik felismerhetővé a versenypályájáról elnevezett Astrát.