Temperamentumos, energikus és érzelmileg megnyerő: ilyen lesz a Suzuki “világhódító” stratégiájának harmadik fázisát képviselő új autó – olvasható a gyár közleményében. A középkategóriás, tehát például a Volkswagen Passatnak konkurenciát állító új modellt egy tanulmányautóval harangozza be a Frankfurti Autószalonon a japán gyártó.

A Kizashi névre keresztelt (magyarul: ízelítő) járgány leginkább a Maybach Exeleróra emlékeztet. Hogy a hatalmas hűtőmaszk, netán a hajlított fényszórók kerülnek át a sorozatgyártásba, nehéz megmondani. Mindenesetre az biztos, hogy a rajzokon látható autó egy tanulmányhoz képest is túlzó, nemhogy a várható szériaautóhoz.

Sorozatgyártásban 2010-ben jelenik meg a Suzuki nagyautója, amely a Mazda6-hoz hasonlóan a sportos vezetőknek készül majd. Sajnos a gyártást nem Esztergomban tervezik, hanem Japánban, ahonnan az amerikai piacra is szállítanak majd. Középkategóriás autójával a kiskocsikra (Splash/WagonR+-Swift-SX4) és a terepjárókra szakosodott Suzuki jelentős lépést tesz kínálata kiteljesítése felé.