Újabb képek jelentek meg a Porsche új limuzinjáról, a Panameráról. Az alig álcázott autó már két éve futja tesztköreit, várhatóan 2009-ben mutatják be. Egyértelműen látszik, hogy a tervezők nem akartak nagyon elvonatkoztatni a 911-es formatervétől, így alkotva egy tipikus Porschét. A formatervért a sportkocsigyár főtervezője, Michael Mauer felel.

A viszonylag magasan futó tetőív alatti kényelmes utastér mögött körülbelül 450 literes csomagtartót alakítanak ki. Az autó karosszériája Ausztriában, a grazi Magna Steyr-gyárban készül majd, innen szállítják Németországba, aholaz autó összeszerelése folyik.

Két év múlva kész
Négykerék-hajtás is lehet

Négykerék-hajtás is lehet

Négykerék-hajtás is lehet


Három erőforrással indul majd az értékesítés. Az alap blokk a Volkswagen által kifejlesztett 3,6 literes hathengeres lesz körülbelül 300 lóerővel. Emellett két nyolchengeres, közvetlen befecskendezéses erőforrás is készül majd, a szívó változat kb. 380, a duplaturbós kivitel 560 lóerővel. 2011-re készülhet el a hibrid hajtású változat.

A négyajtós modell első számú ellenfelei a Maserati Quattroporte és Mercedes-Benz CLS, illetve az Aston Martin Rapide. Már az első évben 20 ezer autó eladását tervezi a Porsche, amit szeretnének felfuttatni egészen 100 000-ig.