Hamarosan újabb modellel bővülhet a Ferrari palettája, ha az olasz sportkocsigyár feltámasztja a Dinót. Korábban is hallottunk már erről, de akkor még csak egy Porschéból átrajzolt fotók okoztak izgalmat. Sajnos most sem az igazi autó van a képeken, hanem egy török formatervező, Ugur Sahin elképzelései.

Szó se róla, megállná a helyét az autó, amit a Ferrari motoros Alfa 8C Competizone ihlethetett.

Ahogy kell, kerekek lámpák

Ahogy kell, kerekek lámpák

Ahogy kell, kerekek lámpák


Az eredeti Dinót 1968 és 1976 között gyártották, nevét pedig az alapító Enzo Ferrari fiáról, Afredino “Dino” Ferrariról kapta, aki 24 évesen izomsorvadásban hunyt el. Ám míg a legendás ősben V6-os motort alkalmaztak, az új Dinót V8-as motor mozgatja majd. A hírek szerint a belépőmodellnek szánt középmotoros autó 400 lóerős lesz, amivel átlépi a 300 km/órás sebességet is.

A cél szerint ezzel az egyre népesebb “olcsó” sportkocsiknak, mint az Audi R8, az Aston Martin V8 Vantage, a Porsche 911, szeretne konkurenciát állítani a Ferrari. A Dino 2009-re készülhet el, előbb a Coupé, majd később a nyitható tetős Spyder.

Állítólag a Dinót rejti

Állítólag a Dinót rejti

Állítólag a Dinót rejti


Persze, ha egyáltalán megszületik, mivel a Ferrari tagadja, hogy új autót terveznének az F430 alá. Ám brit és német újságok is arról számolnak be, hogy már most ősszel, a Frankfurti Autószalonon leleplezik a koncepcióváltozatot. Ezt erősítik meg a Ferrari-gyárnál ólálkodó paparazzik is, aki lencsevégre kaptak egy F430-nak kinéző autót. Ami azonban teljesen más hangon szólt, mint a megszokott, illetve az oldalán lévő borítást is eltávolították, állítólag a benne lévő új motor hűtése miatt.  

Addigi is nézegessük vágyakozva a rajzokat. Szépek.