Adrian Newey, a Red Bull tervezőzsenije az év végén elhagyja a csapatot, a napi munkából már ki is szállt. Sokan Newey hátralépésével magyarázzák a Red Bull elmúlt két hétvégén mutatott gyengélkedését, pedig jó eséllyel a világon semmilyen összefüggés nincs a két dolog között.

Newey jövőjével kapcsolatban jó ideje terjednek ilyen-olyan hírek, legerősebben azok a pletykák tartották magukat, hogy a Ferrarinál folytatja a pályafutását. Aztán most ott tartunk, hogy mégse: az Auto, Motor und Sport a monacói hétvégén arról írt, hogy az olaszok meggondolták magukat, már nem érdeklődnek Newey iránt.

Newey két másik komoly kérője a McLaren és a Williams lehet, mindkét csapatnál eltöltött már néhány szezont. Az Aston Martin állítólag mesés fizetést ajánlott, de Lawrence Strollból Newey szinte biztosan nem kér, ahogy valószínűleg a Mercedesből sem, ahonnan szintén kapott megkeresést.

Noha Newey korábban azt mondta, még nem szeretne visszavonulni és maradna a Forma-1-ben, nem lenne annyira meglepő, ha 65 évesen végül mégse vállalna újabb munkát a sorozatban.