Vitte a prímet a Forma-1-es Monacói Nagydíj pénteki napján Charles Leclerc. A napot a legjobb idővel zárta a Ferrari monacói versenyzője, ráadásul a látottak alapján nem csak egy körön volt a leggyorsabb, hosszabb etapokon is versenyképesnek tűnt csapata.

„Erősek voltunk a közepes gumikon, a lágyakon viszont küzdöttünk, hogy minden összeálljon. Nagy volt a forgalom. Mindent egybevetve jó autónk van jelenleg. Magabiztos vagyok, de fontos, hogy ezt a ritmust a harmadik szabadedzésre is megtartsuk” – fogalmazott Leclerc, hozzátéve, hogy tud még javulni.

„Több tempó van még ennél bennem, csak össze kell még rakni. Nézzék meg a szektoraimat, rengeteg köridő benne maradt még. Ezen lesz a fókusz holnap, a teljesítmény és az érzés már megvan.”

F1: Van még tartalék a Ferrarinál 2

Charles Leclerc

A Ferrari számára hasonlóan kezdődött az egy héttel ezelőtti imolai hétvége is. A pénteki napot a tabella élén zárták, szombatra azonban eltűntek a Red Bull és a McLaren mögött. Leclerc ráadásul már kétszer volt hazai pályán pole-ban, de ezekből egyet sem váltott győzelemre. „Úgy jöttünk ide, hogy bármi lehetséges. A Mercedes a szezon eleje óta szenvedett, de most nagyon gyorsak. Maximalizálnunk kell mindent, hogy pole-t szerezzünk” – tette hozzá a Ferrari versenyzője.