Mindkét imolai Forma-1-es szabadedzésen küszködött Max Verstappen a Red Bull-lal: a háromszoros világbajnok több alkalommal is lecsúszott az aszfaltról, azon körei pedig, melyeket befejezett, elmaradtak a legjobbaktól.

Frusztráltságának már a rádióban is hangot adott a holland, aki később részletesebben is kifejtette, mi a problémája. „Nehéz a jó balanszot beállítani, nem igazán érzem magam komfortosan az autóban. Nagyon könnyű elveszíteni felette az irányítást. Át kell néznünk pár dolgot a mai nap után, nagyon le voltunk maradva, ezt helyre kell hoznunk” – fogalmazott.

Verstappen, aki a hétvégén még egy másik versenyen is elindul, félig-meddig viccelődve elmondta, rosszabb már nem lehet az autó a péntekinél. „Úgy néz ki, a többiek eggyel előreléptek.”

A Red Bull számára tényleg nem alakulnak jól az eddigi események, hiszen a kezelhetőségi gondokra nem feltétlenül egyszerű megtalálni a megoldást egyik napról a másikra. Tartalékuk azonban biztosan van még: a szabadedzések GPS-adatai alapján a Red Bull pénteken még biztosan nem tekerte fel a motort.

Ha hozzávesszük azt, hogy Verstappen leginkább a több tapadással kecsegtető lágyabb gumikon nem érezte kocsija elejét, míg a többin igen, ez arra enged következtetni, hogy versenyteljesítményben jobbak lehetnek majd, mint az időmérőn, egy körön. Persze addig még sok dolog változhat…