Mick Schumacher Forma-1-es lehetőség híján jelenleg az Alpine WEC-csapatában versenyez, ahova gyorsan sikerült beilleszkednie. A teljesítményével annyira elégedettek a franciák, hogy az F1-es csapat egyik ülésére is esélyes lehet.

Ez egy imolai háttérbeszélgetésen derült ki, amelyen az Alpine csapatfőnökét, Bruno Famint faggathatta néhány újságíró, köztük a Formula.hu munkatársa is. Az Alpine-nál jelenleg se Pierre Gaslynak, se Esteban Oconnak nincs szerződése 2025-re, de a csapatnál egyelőre nincs is a legfontosabb kérdések között a pilótakérdés rendezése.

Az Alpine legalább egy tapasztalt pilótát szeretne, de nem zárkózik el attól, hogy egy fiatalabb versenyzőt szerződtessen mellé. Schumacher esélyeit növeli, hogy az Alpine-nál nagyon elégedettek a WEC-ben végzett munkájával.

Amikor nekiszegezték a kérdést, hogy számolnak-e Schumacherrel a 2025-ös F1-es ülést illetően, Famin nem tagadta, hogy így van. „Természetesen ő is egy lehetőség, ahogy sokan mások is” – idézte a Formula.hu a csapatfőnököt, aki azt már nem akarta elárulni, hogy hányan vannak a jelöltek listáján. Erről csupán annyit mondott, hogy „sok” versenyzőt érdekel az a lehetőség, hogy az Alpine-nál vezessen.