2021 óta nincs úgy Forma-1-es versenyhétvége Imolában, hogy az eső ne jelenne meg. 2023-ban ez abban csúcsosodott ki, hogy a heves esőzések (és az áradó Santerno folyó) miatt törölték is a hétvégét.

Most hasonlóan radikális lépésre szerencsére nincsenek kilátások, minden a menetrend szerint alakul ahhoz, hogy hétvégén zavartalanul lebonyolítsák az Emilia-romagnai Nagydíjat. Az események alakulásába azonban az időjárás még beleszólhat az előrejelzések szerint.

Abban egyetértenek a meteorológusok, hogy a pénteki és szombati kellemes idő után vasárnapra elromlik az idő, a kérdés inkább csak az, hogy ez mikor és milyen formában csapódik le. Az Időkép előrejelzése szerint például a futam alatt eső kialakulására is van esély a pálya térségében, 70 százalék feletti páratartalommal.

Más prognosztizációk alapján esőre inkább vasárnap délelőtt, a betétfutamok ideje alatt lehet számítani, délután, a Forma-1-es futam rajtja már száraz lesz. Akárhogy is alakuljon, mindkét forgatókönyv magában hordozza annak lehetőségét, hogy a körülmények jelentősen megváltoznak, és a hétvége eleji beállítások a futamra már közel sem lesznek tökéletesek.