Daniel Ricciardo szolgáltatta a Forma-1-es Miami Nagydíj sprintkvalifikációjának egyik legnagyobb meglepetését, az ausztrál ugyanis a negyedik helyre kvalifikált az RB (VCARB) autójával.

„Tudom, hogy bennem van [a jó teljesítmény – szerk.], de hogy számítottam-e arra, hogy a második sorból indulok? Valószínűleg nem” – értékelt elégedetten az ausztrál. „Nagyon jól éreztem magamat az SQ2-ben, és tudtam, hogy a köröm elég lesz ahhoz, hogy bejussak az SQ3-ba. Azt hiszem, ötödikek voltunk, és az járt a fejemben, hogy ez szép lenne a végén is, erre negyedikek lettünk.”

F1: Ricciardo úgy érzi, itt az áttörés 2

Ricciardo örül a negyedik helynek. (Fotó: Rudy Carezzevoli/Getty Images)

„Vad volt” – folytatta a 34 éves pilóta a Sky Sports F1-nek nyilatkozva. „Jó köreink voltak, de igazán tisztát nehéz volt összerakni. Mindkét körömben érintettem a falat, annyira keményen nyomtam. Nagyon büszke vagyok a mai napra” – tette hozzá Ricciardo, arra is kitérve, hogy az elmúlt hétvégéken több fejlesztést is bevetettek.

„Kínában kicserélték az alvázamat, itt pedig új padlólemezt kaptam. Határozottan úgy tűnik, hogy most minden megfordul. Szép, hogy közeledünk az élmezőnyhöz.”

Jó fényt vet az is Ricciardóra, hogy miközben ő a második sorig jutott, a szezont lényegesen jobban kezdő csapattársa, Cunoda Juki már az SQ2-ben búcsúzott, a magyar idő szerint szombat esti sprintfutamot pedig csak a 15. rajtkockából várhatja.