Jogi lépéseket tesz a Haas Forma-1-es csapata ellen Günther Steiner, akinek az évek óta tartó eredménytelenség miatt kellett távoznia az amerikai istálló éléről.

Steiner azt állítja, szerződést szegett a Haas azzal, hogy 2021. január 1-je és 2023. december 31-e nem fizette ki neki bizonyos, az egyes szezonok után járó jutalékokat. Arra is utalnak a bírósági papírokban a RacingNews365.com szerint, hogy a Haas ezzel párhuzamosan évekig élvezte Steiner „hírnevének, tapasztalatának és a sporton belüli, mély kapcsolatainak előnyeit”, ezért a csapat „nem tarthatja vissza tőle azokat az előnyöket, amikért megdolgozott”.

Amiatt is perli korábbi munkaadóját az 59 éves szakember, hogy a Haas a különválásuk után is árul olyan termékeket, amiken az ő képmása látható. Steiner állítása szerint ehhez ő nem adta beleegyezését, továbbá semmilyen jogdíjban sem részesült az eladott termékek után.

Az év elején derült ki, hogy nem hosszabbítja meg Steiner szerződését a Haas, így az olasz helyét Komacu Ajao vette át a csapatfőnöki székben. Ezt megelőzően egészen annak alapításától, azaz 2014-től fogva Steiner irányította az alakulatot, és naponta felügyelte a működését azóta, hogy 2016-ban csatlakozott a mezőnyhöz a Haas.

Menesztése óta több Forma-1-es hétvégén is jelen volt Steiner, például a német RTL szakértőjeként.