Napok óta Adrian Newey lehetséges távozásától hangos a Forma-1-es sajtó, a jól értesültek már azt is tudni vélik, hogy a sztártervező a Ferrarinál folytatja. A Red Bull ellenben tartja magát ahhoz, hogy Newey-t 2025 végéig szerződés köti a csapathoz, így ha távozni is akar, legfeljebb szabadságra mehet.

Ivan Capelli még a Marchnál versenyzett együtt Newey-val, ahol a sztártervező Forma-1-es karrierjét kezdte. Azóta is szoros barátságot ápolnak, így nem csoda, hogy az olasz sajtó egyből arról érdeklődött nála, mi igaz a pletykákból.

Capelli szerint az igaz, hogy a Red Bullnál semmi nem oldódott meg házon belül, ez pedig nincs Newey ínyére. „Még mindig ég a ház. Próbálták eloltani ugyan, de nem jártak sikerrel. Verstappen kínai győzelme után Christian Horner és Helmut Marko lelkesen tapsoltak együtt a dobogó alatt, de ez csak kínos színjáték volt, semmi nem oldódott meg köztük” – mondta Capelli a Gazzetta dello Sportnak.

A korábbi F1-es pilóta nem hisz a ferraris opcióban. „Amennyire ismerem őt, nem valószínű, hogy Olaszországba költözne, hacsak nem egy óriási, mindent vivő ajánlatról van szó. Az élete, a munkája, minden erősen Angliához köti. Ha mégis jönne, csakis akkor tenné, ha a leghűségesebb munkatársait is hozhatná magával. De ez csak forradalmat és felfordulást okozna (a Ferrarinál), miközben nem hozna azonnali eredményeket.”

Korábbi sajtóhírek szerint az Aston Martin is lecsapna Newey-ra, állítólag a tulajdonos Lawrence Stroll négy évre százmillió dollárt is hajlandó lenne fizetni neki.