Kikapott ugyan a csapattársától, nagyot mentett a Forma-1-es Kínai Nagydíj időmérő edzésén Carlos Sainz, aki a Q2-ben az utolsó kanyar kijáratánál a sóderágyat megcsípve csapta falnak a Ferrarit. Szerencséjére csak minimálisan sérült meg az autó, így miután a spanyol vissza tudott evickélni a bokszutcába, ahol – a piros zászlós megszakítást kihasználva – néhány perc alatt meg tudták javítani.

Ennek köszönhetően Sainz továbbjutott a Q3-ba is, ahol végül hetedikként, a csapattársa, Charles Leclerc mögött zárt, kettejüket azonban mindössze 8 ezredmásodperc választotta el.

„Nem volt könnyű feldolgoznom. Volt egy nagyon necces pillanatom, az utolsó pillanatban azonban sikerült a megfelelő szögben eltalálnom a falat” – emlékezett vissza a balesetére a háromszoros futamgyőztes. „Valószínűleg az mentette meg a napot, hogy kicsit még fordítottam a kormányon, így nem a jobb hátsó kerékkel egyenesen, hanem inkább oldalirányból ütköztem neki a falnak.”

Sainz egy korábbi esetre is kitért a Sky Sports F1-nek adott interjújában – amit a GPblog.com szemlézett –, a magyar idő szerint szombat hajnalban rendezett sprint után ugyanis Leclerc kifakadt amiatt, hogy érzése szerint a csapattársa sokkal keményebben bánik vele a pályán, mint másokkal.

Az időmérő után Sainz azt nyilatkozta, még nem beszéltek egymással a korábbi összetűzésről, Leclerc megjegyzésére azonban az a magyarázat, hogy „többet harcol velem, mint a többiekkel”.

„Holnap hosszú versenyünk lesz, remélhetőleg erősen fogunk szerepelni” – tekintett előre a vasárnapi futamra a 29 éves Ferrari-pilóta. „Ennél gyorsabbak vagyunk, de semmit sem tudtunk volna ennél jobban csinálni. A kérdés csak az, hogy ötvenvalahány körön képesek vagyunk-e jobb versenytempót nyújtani, és visszavágni a többieknek. Ez azonban nem lesz könnyű.”