A 2023-as Forma-1-es szezonban a Japán és az Amerikai Nagydíj végén is formabontó trófeával gazdagodott a futam győztese, Max Verstappen. Az F1 technológiai partnere, a Lenovo ugyanis egy olyan serleggel állt elő, amibe vittek egy kis technológiát: a díjat a megfelelő helyen megcsókolva/puszilva világítani kezdett – Verstappen esetében a holland nemzeti lobogó színeiben.

Azokat a trófeákat az olasz dizájniroda, a Pininfarina tervezte, most pedig a két fél ismét összefogott. A versenynaptárba 2019 után visszatérő Kínai Nagydíjra készültek különlegességgel. Ez a Forma-1 történetének

első viselhető trófeája,mellyel a hazai hétvégéjén részt vevő technológiai óriás az 1980-as évekig jellemző babérkoszorús dobogós ünneplést szeretné feléleszteni – legalább egy futam erejéig.

F1: Régi-új díjat kap a kínai győztes 2

Erre készített a Pininfarina egy babérkoszorút idéző, aranyozott óriásgyűrűt, mely mintázatában hozza a babérleveleket. A gyűrű csavarodik is, akár egy sárkány farka – ez egy utalás a helyszínre, Kínára, valamint a kínai naptár szerinti sárkány évére. Maga a kör alak is jót jelent, a kínai hagyományok szerint ez a tökéletességre törekvést és a boldogságot szimbolizálja.

F1: Régi-új díjat kap a kínai győztes 3 F1: Régi-új díjat kap a kínai győztes 4

A trófea világítani is tud, mégpedig akkor, amikor a pilóta a dobogón a feje fölé emeli, illetve amikor a nyakába veszi, akárcsak régen a babérkoszorúkat.