Fordulatokban gazdag időmérőn dőlt el a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati sprintjének rajtsorrendje: Lando Norris egy – előbb elvett, majd visszaadott – óriási körrel szerezte meg az első rajtkockát, megelőzve hétszeres világbajnok honfitársát, Lewis Hamiltont (Mercedes), valamint a kétszeres vb-győztes Fernando Alonsót (Aston Martin).

A magyar idő szerint péntek reggel rendezett sprintkvalifikáció után az elsősége ellenére nem volt teljesen felhőtlen a 23 éves versenyző öröme.

„Rendkívül boldog vagyok, ezért óriási köszönettel tartozom az egész csapatnak. Mindig izgulsz egy ilyen időmérőn, különösen akkor, ha tudod, hogy szinte biztosan esni fog az eső” – idézte a McLaren pilótáját a Sky Sports F1. „Sokat kellett kockáztatni a körülmények miatt, de közben muszáj volt nyomni, hogy melegebbek legyenek a gumik.”

„Gyors voltam, de folyamatosan utolértem a Ferrarikat, így el kellett vennem. Az első két köröm így nem sikerült jól, a harmadikat viszont jól megcsináltam. Boldog vagyok, ugyanakkor szomorú is amiatt, hogy nem egy hagyományos időmérőn jött össze [az elsőség – szerk.], de így is elég jó.”

„Csak három köröm volt. Az első kettőt elengedtem, így az utolsóra tettem fel mindent. Az utolsó két körben azonban sokkal rosszabbak voltak a körülmények a pályán, mint előtte. Sok helyen volt vízátfolyás, ami miatt hibáztam néhányszor. Mindenesetre jó móka volt, megemelte a pulzusomat. Kellemes meglepetésként ért, hogy az élen zártam, jó pozícióból várhatjuk a holnapot.”

A Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati sprintversenye magyar idő szerint hajnali 5 órakor rajtol.